2012. január 27., péntek

3 NAP LUXUS BERLIN RAMADA PLAZA CITY CENTRE 4*sup. - Jelenlegi ára: 41 990 Ft


 
Üdvözöljük a RAMADA PLAZA Berlin City Centre Hotel & Suites-ban!
 
A klímával felszerelt 184 szoba természetesen kábeltelevízióval, telefonnal és minibárral is rendelkezik.
A szálloda lényegében a városközpontban található (kb. 1, 0 km). A szálloda a repülőtér közvetlen közelében található (5, 0 km).
A speciális igényekkel rendelkező vendégeket is szívesen látjuk: A szálloda mozgáskorlátozottak számára kialakított szobákat, valamint ruhatisztítást biztosít. Háziállat bevihető. Az internethozzáférés a szobában és a szálloda nyilvános területein (WLAN) egyaránt igénybe vehető. A szálloda területén saját parkoló található. Bármilyen kívánsága van, a szobaszerviz szívesen rendelkezésére áll.
Minden szobában alapfelszerelésként rendelkezésre áll egy íróasztal, egy széf, egy hajszárító és egy rádió. A saját fürdőszoba a szállodaszoba alapfelszereltségéhez tartozik. Ha ezenkívül erkélyt is szeretne, kérjük, jelezze a szoba foglalásakor. Az előre odakészített fürdőköpenyben kényelmesen átsétálhat a megbeszélt masszázsra. A nemdohányzó vendégek számára saját nemdohányzó szobák állnak rendelkezésre. Fizetős csatornák vételére van lehetőség.
Hagyja maga mögött a hétköznapok stresszét - vegye igénybe a szaunát, a gőzfürdőt és a szoláriumot. Fokozza kitartását a fitneszteremben, majd lazítsa el magát az úszómedencében.
A szálloda saját étterme minden földi jót kínál, a kávézó/bisztró pedig gyors harapnivalókkal várja. Töltse az est óráit kényelmesen a bárban a többi szállodavendéggel.
 
 
Berlin
Berlin  Németország fővárosa, egyben városállamként Németország egyik tartománya és a Berlin-Brandenburg régió centruma. 3, 4 millió lakosával Németország legnépesebb és kiterjedésében is legnagyobb városa.
Leglátogatottabb kirándulási helyek: a Charlottenburgi park; a Jungfernheide, a Plötzensee a Spreetől északra; a Tegeli erdő, a hasonló nevű tóval; a város északnyugati határán a Spandaui erdő terül el, Charlottenburgtól délnyugatra pedig a Grunewald, számos mulatóhellyel, délre van továbbá a Hasenheide, szintén gazdag mulatóhelyekben, a város délkeleti részén található a Treptow park.
Épületek
1788 és 1791 között épült a Brandenburgi kapu, amely ma Berlin egyik jelképe. Ez a kapu egy oszlopos előcsarnok, amely az athéni Akropolisz mintájára épült 12 dór oszlopból áll. A tetején egy fogat van, amelyen Viktória van, a győzelem istennője. A kapu az Unter den Linden nyugati végében található, a Múzeum-sziget és a berlini dóm szomszédságában. A Múzeum-sziget 1999 óta a világörökség része.
Brandenburgi kapu
Ezen a területen 1743-ban épült fel rokokó stílusban a Német Állami Opera, 1774 és 1780 között az Állami Könyvtár, 1747 és 1773 között a Hedvig-Katedrális. Ez a katedrális a főtemploma a Berlini Püspökségnek. A francia dóm a Gendarmenmarkton a 17. században épült.
A Potsdamer Platz egy kereskedelmi csomópont a város szívében. 1741-ben I. Frigyes Vilmos porosz király rendelete miatt tervezték. A tér 1940-ig Európa legforgalmasabb közlekedési csomópontja volt.
A Brandenburgi kapu közelében található az 1884 és 1984 között épült Reichstag. 1933. február 27-én egy tűzvész elpusztította az épületet. 1999 óta a Bundestag székhelye ez az épület. A Reichstag a második leglátogatottabb hely, amit a turisták megtekintenek, a Kölni dóm után.
Berlin legismertebb bevásárlósétánya a Kurfüstendamm, ahol számos üzlet, hotel és étterem található. A második világháborúban megsemmisült Vilmos császár-emléktemplom is itt van, amely 1891 és 1895 között épült.
A Checkpoint Charlie a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a Vasfüggöny berlini szakaszán. A Berlin szovjet szektorába eső Mitte, és az amerikai szektorba eső Kreuzberg kerületeket összekötő Friedrichstraße és az azt metsző, a szektorhatáron futó Zimmerstraße kereszteződésétől pár méterre délre, az amerikai szektor területén áll.
A Rotes Rathaus(magyarul Vörös városháza) Berlin szenátusának és a mindenkori polgármester székhelye. Az épület a Mitte kerületben található a Rathausstraße utcán található, közel az Alexanderplatzhoz és a tévétoronyhoz. A nevét a vörös színű téglákról kapta. Ingyenes a belépés!
A Kurfürstendamm keleti meghosszabbítása a Tauentzienstraße. Itt található a KaDeWe, a legnagyobb kávéház az európai kontinensen. Ez a kávéház az Európa-Centerben található. Az épület 22 emeletes, benne számos étterem, iroda és bolt található. Az utcától 3 km-re északkeletre található a Tiergarten.
Alexanderplatz
Berlin tévétorony
A Spree-sziget mellett található az Alexanderplatz. Itt áll Berlin egyik nevezetessége, a Világóra. A közelében található a 368 méter magas tévétorony, a gótikus Mária-templom és a Vörös Városháza. Két szobor áll itt, az egyik egy nőt és egy férfit ábrázol. Ezzel emlékeznek arra, hogy sokan segédkeztek a romok eltávolításában a második világháború után. A városközpont keleti végében található a Prenzlauer városrész és a bevásárlóutcák, a Schönhauser Allee és a Kastanienallee.
Az Oranienburger Straße volt a második világháború előtt a zsidó negyed központja. A világégést követően újjáépítették az 1866-ban épült zsinagógát. 1995-ben nyitották meg újra, ma az épületet tanításra használják. Északra található a régi zsidótemető. Sokkal ismertebb azonban a Berlin-Weißensee-ben található zsidótemető, amely Európa legnagyobbika.
Charlottenburgban található az Olimpiai stadion, amelyet az 1936-os nyári olimpiára építettek. További látnivaló még az 1695-ben épült Charlottenburg-kastély, a Spandau citadella és a Glienicke-kastély.
A második világháború után a megosztott Berlinben nagyravágyó tervekkel álltak elő. Kelet-Berlinben, a mai Karl-Marx-Allee-n (korábban Stalinallee) a szocialista klasszicizmus szellemében kezdtek építkezni. A város nyugati felében a modern építészet jegyei figyelhetőek meg. Új felhőkarcolókat, magasházakat építettek, ugyanakkor a Hanzaváros korábbi épületeit helyreállították.
Berlin megalapításának 750. évfordulójára újjáépítették a Nikolai-negyedet, amely a város legrégebben épült része.
A város modern látnivalói közé tartozik a 2005-ben átadott török Sehitlik mecset.
Ajánlat
Az utalvány a következő szolgáltatásokat tartalmazza 2 személy részére:
1 üdvözlőital Önnek és kisérőjének 
2 éjszaka komfortos kétágyas szobában
2x bőséges büféreggeli
Információs anyag a látnivalókról, programokról
Late Check Out - késői kijelentkezés lehetősége
 
RAMADA PLAZA
Berlin City Centre Hotel & Suites
10779 Berlin 
Az utlalvány 2014 áprilisig érvényes és szabadon átruházható, ajándéknak is kiváló. Foglalható az utalvánnyal felhasználható szabad szobák függvényében. Foglalás az utalvány számának megadásával közvetlenül a hotelnél, emailben.
Black Out Dates: vásárok és nagyobb rendezvények
Fizetési határidő 5 munkanap! Üdülési csekket nem tudok elfogadni!


Jelenlegi ára: 41 990 Ft

Az aukció vége: 2012-02-14 00:15
. 3 NAP LUXUS BERLIN RAMADA PLAZA CITY CENTRE 4*sup. - Jelenlegi ára: 41 990 Ft